все про фінанси

вівторок, 24 листопада 2015 р.

Хто більше прочитає.



В районній бібліотеці для дітей для заохочення дітей до читання розпочато конкурс з дітьми 3-го класу школи-інтернат. А називається він "Бібліотечне дерево". Бібліотекар молодшого відділу Смоктій О.М. щомісяця підводить підсумки дитячого читання,а класний керівник Грон І.А. в класній кімнаті клеїть листочки на бібліотечне дерево.Кожна гілочка дерева відповідає прізвищу кожної дитини,а кожний листочок-це прочитана книга.На даний час найкраще і найбільше читають Іщенко Аня,Сакіян Аліна,Григоренко Анастасія,Петрищенко Максим,Нестер Аня та Буцик Антоніна.При відвідуванні бібліотеки діти переповідають прочитані книги бібліотекарю та ознайомлюються  з новинками літератури і найкращими серіями книг.А підсумки цього конкурсу будуть підводитися в кінці навчального року. 

Україна спілкується з дітьми
    Саме в рамках Національного проекту «Україна читає дітям» в районній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з учасником АТО Коваленком Миколою Петровичем. Метою проекту є відродження традиції читання,заохочення дітей та підлітків до систематичного користування друкованою книгою як джерелом знань. Лише на прикладі таких людей,які мають авторитет,можна навчити дітей більше звертати увагу на книги. Тому зустріч з учасником АТО мала на меті привернути увагу  підлітків до читання книг на патріотичну тематику. Діти 7-А,7-Б класів ЗШ №1 вітали обпаленого війною, героя оплесками. Він розповів дітям про свої дитячі  уподобання, наголосив , що для того щоб здобути цікаву професію,треба багато  читати і вчитись. А потім розповів про себе,про свою професію  фельдшера,яка так згодилась на війні. В нього й позивний був «Антибіотик». Але до цього Микола Петрович  пішов добровольцем на війну,був зарахований у Кіровоградський 42-й добровільний батальйон, мав позивний «Док», пройшов все пекло Іловайського котла, був поранений, лікувався і знову на війну. Вже фельдшером. Багато бійців вдячні йому за вчасну кваліфіковану допомогу. Тепер , згадуючи зі слізьми на очах про ті дні, Микола Петрович звертається до дітей з проханням навчатися добре, адже  в майбутньому лише від них зависить, щоб наша Україна стала мирною,квітучою,багатою державою.  

Патріотична година  «І плаче росами земля»


 Захід було проведено з учнями 7 класу зош №1  по збірнику поезій про хроніки АТО, виданого кіровоградськими поетами. До збірки ввійшли поезії шістьох поетів з Добровеличківського краю .Дітям провели  мультимедійний показ презентації книги в м. Кіровограді, а  потім відбулася зустріч з поетесою Природною Н.,яка розповіла про свої патріотичні настрої , що вилились в поезію, і ввійшли до збірки «І плаче росами земля». Діти   зачитували вголос  вірші із збірки   і розповідали про свої надії на мирне,світле майбутнє.