все про фінанси

понеділок, 16 січня 2017 р.

«Святкуємо різдвяно-новорічні свята»
У ці різдвяно – новорічні дні учні 5– го класу Добровеличківської загальноосвітньої школи  №1 побажали всім класом відвідати районну бібліотеку для дітей разом зі шкільним бібліотекарем, щоб дізнатися про історію та традиції святкування  різдвяно – новорічних християнських свят.
З  цією метою бібліотекарі районної бібліотеки для дітей підготували та провели урок народознавства: «Святкуємо різдвяно – новорічні свята».
З самого початку діти прослухали інформацію про історію виникнення святого вечора, Різдва Христового, Меланки, Василя, голодної куті, Водохреща, що таке колядки, що таке щедрівки, коли потрібно колядувати, коли щедрувати, чому протягом різдвяно – новорічних свят християни тричі готували кутю. З цікавістю всі присутні переглянули відеофільм про щедрування. А потім  діти навперебій колядували, щедрували. А як гарно співали «Щедрика». Отримали за колядки та щедрівки традиційні гостинці, діти грали у веселі зимові ігри, відгадували загадки про зиму, з захопленням  заочно подорожували до казкового зимового лісу, де дід загубив рукавичку…

А, на кінець, учасники  цього святкового дійства всі разом  сфотографувалися біля  красуні – ялинки, прибраної  дбайливими руками бібліотекарів напередодні Нового року.









пʼятницю, 6 січня 2017 р.

«Ой зав’ю вінки та на всі святки»

Напередодні великого православного свята Різдва Христового  Добровеличківська районна бібліотека для дітей провела перше в Новому 2017 році засідання клубу сімейного спілкування « Затишок»: святочні посиденьки «Ой зав’ю вінки та на всі святки». А місяць січень на святки  багатий!
     На цей раз учасниками святкового дійства стали діти . Із самого початку юне  товариство з Різдвяно – Новорічними святами привітали бібліотекарі. А далі діти голосно кликали Діда Мороза, щоб прийшов до них на свято  і приніс веселий настрій та щедрі святкові подарунки. Так і сталося. Дід Мороз в яскравому вбранні з червоною різдвяно – новорічною торбою з’явився вчасно. Діти грали у веселі, цікаві ігри з Дідусем Морозом. Вони прибирали казкову  ялинку, грали у хрестики - нолики, вгадували різні обличчя Сніговика, розповідали Дідусеві віршики, співали пісеньки, колядували і отримували за це подарунки і цукерки.Кілька  цікавих ігор підготувала для малечі  бібліотекар молодшого відділу  Ольга Смоктій. Діти кусали підвішені на мотузку яблука, грали в сніжки, відгадували загадки про зиму, додумували приказки, ходили на гостину до зимових казок і вгадували їхніх героїв. Півтори години веселого настрою пролетіли швидко.                  
Діти дякували бібліотекарям за цікавий, веселий захід і покидали бібліотеку з надією що «через  рік у цей радісний час знову свято  прилине до нас».