все про фінанси

понеділок, 28 березня 2016 р.

Світ чудовий – світ книжковий

       Дитяче читання відіграє важливу роль в житті дітей, набагато більшу ніж читання в житті дорослих. Книга, яку прочитали в дитинстві залишається в пам'яті, майже на все життя і впливає на подальший розвиток дитини. Із книг, які вони читають, вони дістають певне світосприймання, книги виробляють у них певні норми поведінки.    З 21 березня по 1 квітня в бібліотеках Добровеличківського району щороку проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Районна бібліотека для дітей в цей тиждень щодня проводить  заходи, присвячені  дитячому читанню. Урочисте відкриття тижня пройшло  з учнями 3 класу зош №1.  Для дітей  бібліотекарем    Смоктій О.М. було підготовлено годину літературного календаря «Світ чудовий-світ книжковий», з якого діти дізналися про цікаві факти із життя письменників, державних діячів – іменинників  цього року: Т.Г.Шевченка , Лесі Українки, Івана Франка, М.Грушевського, Григора Тютюнника, Ганни Чубач. Перегляд фотослайдів «Містечко-чарівне моє», підготований провідним бібліотекарем Велікан Н.М. викликав жвавий інтерес в дітей, діти відгадували знайомі місця в Добровеличківці, розповідали про них.Ще на цьому тижні  показували, підготовлені бібліотекарями районної бібліотеки для дітей  презентацію бібліотеки «Цікаві таємниці в книжковій скарбниці»,та  мультимедіа-презентацію  «Від рукопису до книги, проходили: перегляд книжкової виставки «Парад бабусиних книг», конкурс читців «Разом читаємо Кобзаря», презентація виставки «Чи бути здоровим вирішуєш ти», літературно-музична година «І знов читаємо Кобзаря», бесіда «Вчись читати по-англійському», день інформації «Бібліотека-територія дитячого читання», голосні читання творів Г.Х.Андерсена.
Весело пройшов Тиждень дитячого читання,адже зараз це головний напрямок у роботі бібліотек. Бо якщо  систематично працювати  з дитиною, виховуючи у неї зацікавленість і любов до книги,  можна бути впевненому: основи культури читання вами закладені, а отже — створені важливі передумови для подальшого розвитку дитячого розуму, морального і естетичного сприйняття світу.





Леся Українка
Лариса Петрівна Косач-Квітка
Леся Українка
Леся Українка
При народженніЛариса Петрівна Косач
Дата народження13 (25) лютого 1871
Місце народженняНовоград-ВолинськийВолинська губернія
Дата смерті19 липня (1 серпня1913(42 роки)
Місце смертіСураміТіфліська губернія
Національністьукраїнка
ГромадянствоFlag of Russia.svg Російська імперія
Мова творівукраїнськаросійська,французька
Рід діяльностіпрозаїкпоетдраматург,публіцист
Роки активності:18841913
Жанрдраматична поемавірш
Magnum opus:«Лісова пісня»
        Леся Українка (справжнє прізвище Лариса Петрівна Квітка-Косач) народилася 25 лютого 1871 р. у м. Звягель(тепер Новгород-Волинський Житомирської обл.)- померла 01.08 1913р., м.Сурамі, Грузія.
      Леся Українка вільно розмовляла українською, російською, польською, болгарською, німецькою,французькою та італійською мовами,добре знала латинь,перекладала з давньогрецької, німецької, англійської, французької, італійської,та польської мов,хоч і не вчилась у школі. ЇЇ навчила мати (Олена Пчілка) і приватні вчителі.
Леся дуже любила музику й мала  великі здібності до гри на фортепіано. Вона не могла їх розвинути через хворобу кісток. Але мала дуже гарний слух і голос. 220 народних мелодій записано з її голосу. На честь Лесі Українки названо астероїд «2616 Леся»(2616 Lesya), який відкрили 28 серпня 1971 року.
В районній бібліотеці для дітей багато її книг, тож завітайте до нас !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар