все про фінанси

пʼятницю, 3 квітня 2020 р.


А зараз ми познайомимося з чудовою країною –Данією, адже тут народився великий письменник Ганс Крістіан Андерсен і поринемо за нашою гостею – Гердою до її казки «Снігова Королева».

Любі діти! Данія – дивовижна країна! Королівська Данія – це невеличка Скандинавська держава в Північній Європі. Її територія - 43 тис. км., яку складають 474 острови, 76 з яких – безлюдні. Данія розташована на півострові Ютландія. Формально до складу Данії входить  найбільший у світі острів Гренландія, а також Фарерські острови.
Населення країни складає 5,5 млн. осіб. Столиця і найбільше місто - Копенгаген. Великі міста - Орхус, Ольборе і Оденсе. В Данії немає великих лісів, гір, та є дуже багато холмів, тут завжди дмуть сильні вітри, іноді доходячи до ураганних і це цілком нормальне явище, рідко випадає сніг і дуже мало лежить на землі. В Данії велосипед – це повноцінний і дуже зручний транспорт, до якого люди прикріплюють причеп і возять чи то продукти чи дітей у дитячий садок. В цій країні дуже поважне відношення до дітей. 
Саме тут народився видатний дитячий письменник Ганс Крістіан Андерсен, який написав дуже багато дитячих казок. Відвідавши його цікаву і повчальну казку «Снігова королева», ми переконаємось з вами в правдивості слів письменника: «Право на щастя можна заслужити лише істинною безкорисливістю і справжньою любов`ю».

Немає коментарів:

Дописати коментар